Razvoj integrisanog sistema za poboljšanje kvaliteta usluga za mlade

Bez autora
Jun 03 2012

Skup ”Šta, kako, gde? – usluge za mlade na lokalnom nivou” je održan u Palati Srbija i bavi se razmenom znanja i iskustava, prepoznavanjem i definisanjem potreba za daljim razvojem usluga za mlade i preporukama za njihovo unapređenje. Skup je posvećen potrebama mladih i poboljšanju kvaliteta usluga za mlade.Na održanom skupu je oformljena radna grupa, sa tri podgrupe, koje će nastaviti rad na komunikaciji sa svim nivoima vlasti u cilju povećanja kvaliteta usluga za mlade.

Razvoj integrisanog sistema za poboljšanje kvaliteta usluga za mladeDržavni sekretar Ministarstva omladine i sporta Vlade Republike Srbije Ivana Kovačević istakla je u petak da se skup ”Šta, kako, gde? – usluge za mlade na lokalnom nivou” bavi razmenom znanja i iskustava, prepoznavanjem i definisanjem potreba za daljim razvojem usluga za mlade i preporukama za njihovo unapređenje.

Ona je u uvodnom delu ovog međunarodnog stručnog skupa, koji je održan u Palati Srbija, istakla da je skup posvećen potrebama mladih i poboljšanju kvaliteta usluga za mlade.

Na održanom skupu je oformljena radna grupa, sa tri podgrupe, koje će nastaviti rad na komunikaciji sa svim nivoima vlasti u cilju povećanja kvaliteta usluga za mlade.

Ovaj događaj je okupio predstavnike ministarstava Vlade Srbije, međunarodnih agencija i organizacija, domaćih institucija i ustanova, lokalnih samouprava, kancelarija za mlade, udruženja mladih i za mlade, kao i goste iz inostranstva.

Cilj njegovog održavanja je podsticanje procesa razvoja integrisanog sistema usluga koji će efikasnije odgovoriti na potrebe mladih.

Skup je organizovan u okviru projekta “Kvalitetni servisi za mlade – korak ka održivom lokalnom razvoju”, koji realizuju USAID projekat lokalnog održivog razvoja i Nacionalna asocijacija praktičara/ki omladinskog rada – NAPOR, uz podršku Ministarstva omladine i sporta, Britanskog saveta, Nemačkog društva za međunarodnu saradnju (GIZ) i Kancelarije Unicefa u Srbiji.

Ministarstvo omladine i sporta od svog osnivanja 2007. godine izradilo je Nacionalnu strategiju za mlade i iniciralo usvajanje Zakona o mladima, kao i niz drugih mera kojima je obezbeđen strateško-zakonodavni okvir omladinske politike u Srbiji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik